torsdag 8 augusti 2019

Vad för slags kaka, sa du?

Korvkaka är uppenbarligen grejen här på landet. Tre av fyra kunder som var före mig i kön hos den lokala slaktaren köpte just detta. 

Korvkaka alltså? Hade det inte varit så lång kö hade jag frågat vad det är meningen att man ska göra med den. Varm? Kall? Friterad?

Någon som testat? Är det gott? Låter ungefär som bacontårta i mina öron. Och det vill faktiskt inte ens jag äta. 

7 kommentarer:

Markattan sa...

Har aldrig ätit och enligt beskrivningen så lär det inte ske i brådrasket....

Korvkaka är en maträtt som bland annat innehåller lever, korngryn, ägg, mjölk, russin, och ibland fläsk. Den gräddas i ugn och äts med till exempel kokt potatis och lingonsylt.

Markattan

DDT sa...

Russin? Åh herregud! Det är nog det äckligaste jag kan tänka mig i en köttprodukt. Med tanke på att jag inte gillar lever heller så tror jag att jag väntar lite med att prova korvkaka. Typ tills alla andra saker tagit slut.

September sa...

När jag som tonåring flyttade till Västergötland träffade jag på korvkaka för första gången. Tror jag var den enda i hela skolan som tyckte det var jättegott. Då det var en skola med mattanter som vaktade så man inte slängde mat, hjälpe vi varandra äta upp. Jag åt flera kompisars portion med korvkaka och de åt min strömming och kokta torsk med äggsås. Jag skulle gärna smaka korvkaka igen men såg den bara de där få åren jag var västgöte. Allt med russin och/eller havregryn är mums!

DDT sa...

September - vad fint! Jag hade också kunnat hjälpa till med fisken. Torsk med äggsås passar mig mycket bättre än russin.
Enligt mina grannar finns Sveriges bästa korvkaka på Lugnås chark. Ett tips!

Karins ordöverflöd sa...

Åh minns när jag gick i skolan och vi fick korvkaka.
Den lunchen fanns det blodpudding och korvkaka att välja mellan. Min tallrik fick bara korvkaka, potatis, lingon och stekt fläsk. Korvkakan var skuren i skivor och lite lättstekt. Gotteligott.

Ulla sa...

Har aldrig ätit och avstår helt och hållet från att prova. Russinen kan jag dock plocka ut och äta 😊

nillas liv på pinnen sa...

Kräks lite när jag läser Markattans beskrivning av denna suspekta rätt. Fy satan vad äckligt!