lördag 21 mars 2020

Gammalt djungelordspråk

Ingen situation är så illa att den inte blir liiite bättre av en nybakad pepparkaka.

Jag är inte helt hundraprocentigt säker på att jag har läst det i Fantomen, men det borde jag ha gjort. Han kan ju inte bara sprungit omkring och slagit ner skurkar? Han måste väl ha fikat ibland också? Vad är det annars för vits med att finnas till?

Jaha, vad ska man göra nu då?
Jag är så uttråkad att jag funderar på att städa.
Men så illa ska det nog ändå inte bli.

Vad gör ni för något festligt?

13 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Det värsta efteråt, när man ätit färdigt. Vad finns det då att glädja sig åt?

Men jag kanske inte ska förstöra fikastämningen här?

DDT sa...

Bli färdig med ätandet? Blir man någonsin det? Jag ser det mer som att man tar en liten paus. Sedan: på’f igen!

The Queen of fucking Everything sa...

Blev så uttråkad så jag städade. Om jag bara läst det här först så hade jag ju bakat pepparkaka istället?! Fan också.

Markattan sa...

Det var värst vad du bakar och fint blir det.
Du borde kanske sadla om?

Markattan

Ulla sa...

Självklart ska man ha något till fika. Inte aktuellt med"tomfika" som vi säger här i Norrland.

DDT sa...

The queen - men nej! Vilken himla otur. Men du är välkommen tillbaka nästa gång du känner ett omotiverat stort behov av att städa. Här riskerar du sällan att uppmuntras till sådant.

Markattan - Du fattar inte hur gärna jag skulle vilja göra det. Baka vore ju ett drömjobb.

Ulla - tomfika? Vilket fint och användbart ord. Tack för att du lärde mig detta.

Botant sa...

Har inte mars haft ovanligt många och långa dagar ?

Tigerlilja sa...

Mjuk pepparkaka? Det var länge sen, alldeles för länge sen, känner jag spontant. Här blev det våfflor idag, det fungerar också. I sht numer, när det är jag som sköter gräddandet. Maken ville verkligen gärna, men det blev alltid kaos, smulor skrapade ur järnet typ. Och så maken som skrek 'Helsikes' (enda tillfället då han uttryckte sig så).

DDT sa...

Botant- Jag har faktiskt inte hunnit märka det. Annars brukar februari-mars vara mina allra värsta månader och vara ungefär 400 evighetslånga dagar. Men just i år har jag inte hunnit lägga märke till det. Jag har varit upptagen med annat. Fast nu, när jag har börjat jobba hemma känns varje timme som en halv evighet.

tigerlilja - våfflor? Där sa du något. Det är ju jättegott. Fast det kan vara svårt ibland. Jag har nog också skrikit "helsikes" och betydligt värre saker när jag har gräddat våfflor.

Sparkling sa...

Vad jag gör för något kul? Jobbar med taxar som armstöd istället för kontorsstol (rekommenderas) och så går jag och tittar till nykläckta kycklingar då och då. KLAGAR ABSOLUT INTE!

DDT sa...

Sparkling - Taxar som armstöd? Det var det mysigaste. Jag känner att mitt arbetsliv skulle bli många procent bättre om jag hade taxar att vila mina armar mot. Och nykläckta kycklingar att titta på... en nåd att stilla bedja om. Det är svårt att tycka riktigt synd om dig nu.

Anonym sa...

Festligt och festligt. Inte så värst. Är hemma och är sjuk. Inne på andra veckan. Tycker väldigt synd om mig själv. Febern pendlar mellan 38-39 grader och jag är helt matt. Undrar om det någonsin kommer att gå över 😷

DDT sa...

Nejmen stackars! Du gör fullständigt rätt i att tycka synd om dig själv - för det är ju synd om dig. JÄTTESYND! Hoppas att du kryar på dig snart. Det brukar ju gå över till slut även om det inte känns så när man är mitt uppe i det.