tisdag 24 mars 2020

Men blääh

I morse bakade jag kalljästa frallor.
Det borde jag inte ha gjort, för jävlar i min lilla låda vad äckliga de blev. Så pass oätliga att det bara var att slänga dem.
På riktigt.
Små, fula bröd längst ner i en matavfallspåse. Hejdå! Låt oss aldrig ses igen.

Jag ska inte säga vilket recept jag använde, för det var troligtvis inte receptets fel.
Nästan allt jag lagar smakar illa just nu.
Och det är tyvärr inte inbillning. Jag har fått det bekräftat av oberoende källor. Eller snarare en källa som är beroende av att jag lagar och serverar mat varje dag. Och alltså borde vara mån om att hålla sig väl med mig. Inte bita handen som föder en... typ.
Men icke.
"Du, det här var verkligen inget vidare."

Jag får ägna mig åt att läsa böcker istället.
Det gör jag numera på min iPad. Vilket så klart inte alls är samma sak som att läsa en riktig bok på papper, men det funkar. För jag har laddat ner en festlig app som heter Libby.

Med den kan man låna böcker från Göteborgs bibliotek utan att gå dit.
Klart ocharmigt i jämförelse med att ströva runt bland hyllorna, undersöka vad som nyss har blivit återlämnat, spana på vad andra lånar, bläddra i tidningar och småprata med sin vänliga kvartersbibliotikarie - men ändå. Bra grej.

Nu ska jag rimma fläsk.
Något som har möjlighet att bli ett rent grandiost misslyckande.
Nåja, jag har knäckebröd hemma.

3 kommentarer:

Tigerlilja sa...

Hade tänkt baka tekakor i dag, men det fanns ingen jäst. Annars hade jag kanske hamnat ungefär där. Förut brukade jag ha en sorts grahamstekakor i frysen, för säkerhets skull s a s, men när maken vid tillfälle tuggade på en och tröstande sa - 'men brödet du bakar själv är mycket godare', då gav jag upp just det projektet.

nillas liv på pinnen sa...

Jag tycker de ser goda ut! Men de kommer inte till sin rätt i botten på den där påsen, bara det.

DDT sa...

tigerlilja - det verkar råda jästbrist i landet. Då är ju grytbröd väldigt bra eftersom det bara går åt ett kryddmått. Dessutom brukar de bli bra i motsats till de här gräsliga skapelserna.

nilla - jag lovar att de inte var det minsta goda. De var så äckliga att jag faktiskt var tvungen att spotta ut den enda tuggan jag tog. På riktigt. Värre än ananas! Hur otänkbart et än låter.