tisdag 31 mars 2020

Jag har inte svultit ihjäl

Jag är bara handlingsförlamad.

Eftersom antalet uppdrag just nu är minimalt finns ju egentligen alla möjligheter att göra en hel massa bra saker hemma. Som att storstäda. Rensa skåp. Sälja prylar på Tradera. Pyssla. Laga kläder. Stryka. Byta gardiner...

Men nä

Det blir liksom inte gjort.

Istället sitter jag liksom och väntar, med en lågintensiv oro i kroppen.

Väldigt opraktiskt faktiskt.

Jag borde verkligen skärpa mig.
Tyvärr är jag väldigt dålig på just det.
Min inre chef (som aldrig varit mycket till arbetsledare) verkar ha blivit permitterad.

Suck!
Nej, nu tittar vi på lite vitsippor istället.
Vänligen fylls av vårkänslor nu!
Hur går det för er?

7 kommentarer:

Tigerlilja sa...

Jo tack. Sitter också stilla i princip. Funderar på om jag borde skura badrumsgolvet, dock blir det inte i dag, det förstår jag. Och så ska jag hämta den beställda maten senare. Det finns inte jäst och inte ärtsoppa. Men det fanns choklad och det verkar nästan som om surdegen kommer att samarbeta, så att jag kan baka limpor sent i morgon kväll. Den har en trist dygnsrytm, den där surdegen.

DDT sa...

Skura badrumsgolv är typiskt en sak som borde göras, men som får vänta hemma hos mig. Oklart dock vad jag väntar på. Bättre tider?
Grattis till att det fanns choklad! Det känns mer trösterikt än ärtsoppa.

Markattan sa...

Tack, det går rätt bra. Hemmet är relativt rent, vissa fönster putsade och ev börjar maken jobba på sitt kontor snart. Men hörni, glädjen över återfådda rutiner i sikte....

Ärtsoppa? Hur kan det vara en bristvara?

Markattan

Sparkling sa...

Jag har äntligen fått lämna jobbet (där jag varit backup för två sjuka och således skött tre personers jobb i en vecka, ej att rekommendera) och är tillbaka i min soffa igen. N-J-U-T-E-R.

Småländskan sa...

Det går ganska bra, men det är dötråkigt! Tillhör riskgrupperna, så ingen social kontakt, annat än promenader och cykelturer. Sonen handlar och utför andra ärenden. Tack och lov bor han i närheten. Fönsterputsning klar, dammsugning klar, badrumsstädning återstår. Tror jag sett allt som går att se på play. Bästa presenten nånsin förra året - Chrome cast! Tack sonen! Tror aldrig jag varit så oroad av allt som händer i samhället. Tänker mest på vår ekonomi, alla företag, allt som måste byggas upp igen. Skrämmande! Men - vi fixar detta, tar nya tag, gör så gott vi kan för att förhindra smittan.

Botant sa...

Jag ryser lite när jag läser underrubriken, alltså under namnet på bloggen

DDT sa...

markattan - jag har två burkar ärtsoppa i skafferiet. Fast de fanns där redan före viruset. Jag är periodare på ärtsoppa, så just den bristen känner jag mig inte ansvarig för direkt.

sparkling - sköta tre personers jobb låter avskyvärt. Jag gillar inte att behöva ska en persons jobb. Men det är jag det. Grattis till återkomsten till soffkontoret i alla fall.

småländskan - Visst är det långtråkigt? Men en dag i taget är grejen. Klart vi fixar detta!

Botant - Trösta dig med att jag hittade på namnet för 12 år sedan och att jag hittills haft noll förmåga att förutse framtiden. Om det inte handlat om bacon då, förstås. Jag är ganska bra på att förutsäga hur mycket bacon jag kan tänkas behöva. Det har hittills aldrig hänt att jag köpt för mycket.