onsdag 16 augusti 2023

Sörjer inte mina döda gurkplantor

Gurka är tydligen ungefär den enda grönsak som sjunkit i pris den senaste tiden.

Men löken alltså, vilket klipp!

Jag är rik! Typ.

Nu är frågan om jag kan flytta min tjänstepension från globala fonder till gul lök? 

Och var sparar jag de guldklimpar som nu hänger på tork i köket? Uppenbarligen inte under madrassen. Där ska man aldrig ha värdesaker enligt proffsen. Bankfack?

6 kommentarer:

Botant sa...

Tycker mej minnas att lök har en pristopp i juli-augusti och att utbudet då kan komma från nya Zeeland. Teoretiskt skull man då köpa en bunke i september oktober för 5.95 och sen sälja nästa sommar. I praktiken nä

Anonym sa...

Smart att odla lök denna sommar! Men bankfack låter som en dålig idé. Ät och njut! /Nilla

DDT sa...

Det är alltså ingen som tycker att det verkar vara en bra idé att flytta mitt pensionssparande från globala indexfonder till lök? Löken har trots allt utvecklats betydligt bättre de senaste åren. Hmm
Okejrå, jag kanske äter upp löken istället då. Men lite snd är det.

Botant sa...

Se fram emot att odla lök som pensionär om det krisar

Karin sa...

Får jag påminna om tulpanlökshajpen i Amsterdam på 1600-talet? En Semper Augustus-lök kostade ungefär som ett hus Amsterdams centrala delar. Sen gick luften ur tulpanmarknaden och lökarna blev svårsålda. Såatte ... Ät vettja!

DDT sa...

Du har antagligen rätt. För övrigt har jag sett filmen Tulpanfeber som handlar om just den hajpen. Tyvärr var filmen SJUKT dålig. Kan vara bland det sämsta jag sett. Ok, lite kan det bero på mina förväntningar - jag har ett osunt intresse för tulpaner och här fick jag istället en fruktansvärt löjlig kärlekshistoria.