fredag 3 november 2017

With great makeup comes...

... tyvärr inte en great förmåga att hantera den.

Jag var på sminkkurs på sjukhuset för ett par veckor sedan. Inte för att jag var så våldsamt intresserad av att lära mig hur man sminkar sig. Jag har liksom gett upp drömmarna om att det finns någon magisk metod som ger mitt runda ansikte någon form av kindben. Men, man skulle få en hel necessär full med smink.

Och att man fick!


Jäklar vad mycket saker. Min gamla skräpiga sminkväska som mest innehöll trasiga svampar och uttorkade produkter från Apoteket och H&M, rodnade och makade in bakom toaletten för att gömma sig. Nu skulle det sminkas minsann. Efter alla konstens regler.

Om jag bara hade kommit ihåg dem...

Jag är inte så värst skärpt på morgonen. Hittills har jag blandat ihop ögoncreme och concealer, försökt sminka av mig med dagcreme och varit nära att använda en läppenna som kajal.

Och i morse fick jag plötsligt björnbuse-ögonbryn eftersom jag råkat ta eyeliner istället för ögonbrynspennan när jag skulle rita ett par ögonbryn på den ungefärliga plats jag brukar ha sådana.

Eyeliner sitter fantastiskt bra.
Det var väl synd.

8 kommentarer:

* Snigel * sa...

Åh, det är som jag och smink!

Jag har en stooor sminkväska, proppfull med allt man kan tänka sig - och lite till. Tyvärr målar jag mig aldrig (en gång vart femte år eller så) så jag 1) hinner glömma bort vad man använder var och 2) dubbelköper sånt jag redan har när jag planerar att sminka mig.

Min dotter har fått "ärva" en hel del från den väskan. Det enda jag inte ger bort är mina parfymer.

christel sa...

Jag var på den kursen, feel good look better tror jag den hette.
Skitkul faktiskt. Men kunskapen fastnade inte på mig heller. Nu står den fina sminkväskan där och hånar mig 😱

Anonym sa...

Hahaha! Du är ju för underbar! 😂/EvaH

Markattan sa...

Smink? Vad är det?

Markattan har ingen aning 😬

Humlan sa...

Jamen varför ska man sminka sig på morgonen när man knappt kan klä på sig?
Själv ritar jag kajal-streck ovanför ögonfransarna, så syns ögonen lite bättre, sedan är jag klar.

DDT sa...

snigel - jag gissar att det mesta kommer att torka och så småningom ligga som smulor i den här necessären. Men det är ju roligt att få saker.

christel - Look good, feel better. Ja, precis den. Det var roligt. Allt utom sjalknytningen. Det finns inte ord för hur fånig jag ser ut i sjal.

Eva - Tack!

Markattan - Det låter bekvämt. Jag brukar inte sminka mig särskilt mycket. Men nu när jag inte har något hår att göra mig bakom så känns det rätt skönt att åtminstone ha lite smink.

humlan - det är ungefär så mycket jag brukar göra normalt. Men utan ögonfransar och ögonbryn känns det som om jag behöver lite mer. Fast som sagt, det är ju svårt. Framför allt på morgonen. Och att försöka fylla i två ögonbryn som liknar varandra och ligger i samma höjd... Omöjligt!

Smultronblomman sa...

Jag skulle velat se de där ögonbrynen. Bara för att se att andra har lika stora problem som jag har att måla mig. *närmanärmernärsyntänbofinkenKnutochharsvårasigmatism*

DDT sa...

smultronblomman - Det blir ingen bild på ögonbrynen. Tror du att jag tar fram kameran för att spara den synen till eftervärlden? Not so likely. Men det är sjukt svårt att sminka sig. Jag kan inte ens föreställa mig hur besvärligt det måste vara när man har glasögon...