tisdag 17 augusti 2021

Skrämmer älg med mina strumpor

 

Nu hänger det nylonstrumpor i mina äppleträd. Meningen är att de ska få älgar och rådjur att låta bli att äta, luta sig mot, gnugga hornen mot och gnaga på mina stackars fruktträd. Vilket tydligen har varit något av en hobby för traktens klövdjur. Ok, det kanske inte var någon riktigt bra idé att plantera träden precis vid en viltstig, men ändå.

Men nu är det slut med det. Hoppas jag. Dessa illaluktande strumpor ska tydligen få dem att hålla sig undan 

Nej, det är INTE så att mina fötter luktar illa nog för att skrämma bort älg. Strumporna är fyllda med en blandning av blodmjöl och ammoniak, vilket tydligen ska vara avskräckande. Hoppas att det stämmer. Det fick i alla fall mina ögon att tåras. 

6 kommentarer:

Markattan sa...

Det där tror jag funkar bra. Det luktar så jäkla illa så älgarna borde hålla sig på avstånd.
Lycka till!

Markattan

Botant sa...

Jag har mycket mindre djur som ger stora problem, talgoxar! Bor i område där folk har fågelbord vintertid och sen får väl talgoxarna många små barn sommartid, flera kullar tror jag? Framåt hösten är det många som är hungriga o tar små bett i äpplen. De verkar vara kännare som hugger först i de rödaste som mognat. Innan man får ändan ur vagnen o gör sig till åtlöje i trakten med fladdrande grejer i äppleträd, så har de redan hunnit fördärva en del. Fy tusan för talgoxar . Jag är tveksam till fågelmatning vintertid, nja njo helst inte för talgoxar. Fast annars är det väl rart...

DDT sa...

markattan - ibland får man tips som är så kantiga att man tror att någon driver med en. Men jag håller tummarna.

botant - jag har också mängder av talgoxar. Det är alltså dom som äter upp mina äpplen precis när de börjar mogna? Dags att hänga ut fladdrande saker alltså. Vad fint det kommer att bli! Nylonstrumpeklumpar och fladdrande band. Som världens fulaste julgran.

Tigerlilja sa...

När vi bodde i hus hade jag ett hatförhållande till rådjur. Jag köpte en bok 'Hur man får en rådjursfri trädgård', tror jag, och där hade man motsvarande tips på gegga att hänga upp. Man tipsade också om armborst (tveksamt om det är lagligt, men är man desperat så) och att i sista hand kunde man locka in rådjuret i köket med en bulle och där slå det i huvudet med en stekpanna. Lite värre med älg förstås. Lycka till!

DDT sa...

tigerlilja - om de även tipsar om armborst och stekpannor gissar jag att det är en ledtråd till att äckliga strumpor kanske inte är tillräckligt. Suck. Men kanske är det bättre än inget. Vi får hålla tummarna. Och går det åt pipsvängen så kan jag alltid trösta mig med att de där äpplena aldrig brukar vara särskilt goda ändå.

Botant sa...

Talgoxar äter inte upp. De hugger nåra bett i varje äpple... Sen ruttnar äpplet