lördag 25 februari 2023

Moralkaka

I sena tonåren hade jag världens bästa tjejgäng. Egentligen var det så klart inget speciellt med oss, det var bara en enorm trygghet att under en period ha ett antal personer som alltid höll varandra om ryggen.

Ibland gjorde vi roliga saker, men för det mesta satt vi hemma i någons kök, drack oändliga koppar te och åt moralkakor. 

Maryland Cookies, eller moralkakor som vi kallade dem

Tyvärr är de, precis som merparten av allt som brukade vara gott, inte alls lika goda nu som de var förr i tiden. Troligen för att det skett någon form av produktutveckling. HATAR PRODUKTUTVECKLING! Så  fort något ätbart ändras är det alltid till det sämre. Goda hårda kolor blir mjuka och smetiga. Tuggummin blir sockerfria. Palmolja ersätter mjölkbaserat fett i kex och kakor.

Så om det finns någon form av sens moral i denna text så är det följande: Passa på att äta allt som är gott nu, för när som helst kommer en klåfingrig produktutvecklare och gör det sämre.

2 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Jag tar dig på orden! Har chips, nötter och choklad i skåpet. Äpplen till en äppelkaka plus smör, grädde och vaniljsås i kylen.

Allt ska ätas upp ikväll!

DDT sa...

Jag tror i och för sig inte att produktutvecklarna planerar att komma hem till dig och sabba dina snacks. Men i övrigt är jag helt för din plan. Och man kan ju aldrig vara säker. Äpplen kan vara nästa sak de ger sig på.