tisdag 21 februari 2023

Mycket vill ha mer

Vid en första anblick skulle man ju kunna förledas att tro att de här fröpåsarna skulle räcka till sommarens odlingar.

29 påsar, vilken ynkedom

Ha, säger jag bara. Jag har inte ens lagt årets beställning ännu. Det är lite oklart vad jag egentligen behöver, men jag har en känsla av att det är mycket. Jag är till exempel ganska säker på att jag kan ha användning för fler tomatsorter. Och jag tror inte att det finns en enda squash där. Det måste man ju faktiskt ha ifall allt annat misslyckas.

Sedan måste jag så klart ha några sorters sättpotatis, sättlök och… säkert lite annat också. Meloner?

6 kommentarer:

Sparkling sa...

Du borde ha satt en triggervarning på det inlägget. Mvh frömissbrukaren.

DDT sa...

Förlåt! Det borde jag verkligen gjort.
Jag vill påminna om vilket elände det är att ha rangliga tomatplantor överallt. Att det faktiskt är onödigt att så saker som man inte tycker om bara för "att det är kul att se om det funkar". Samt att grönsaker du misslyckats med fyra år i rad troligtvis inte kommer att trivas i din jord i år heller. Var stark! Du behöver inte alla frön som du vill ha. Upprepa gärna detta mantra regelbundet - jag måste inte odla allt, jag måste inte odla allt.

nillas liv på pinnen sa...

Åh, vad jag blir sugen på att så! Men det går tyvärr inte då 'trädgården' är en byggarbetsplats. Och i fall man inte behöver ha en trädgård så går det ändå inte för jag vet inte hur man gör. (Men det är väl inte så svårt?)

Men nästa vår, då mitt liv har landat och blivit harmoniskt - då ska jag så JÄTTEMYCKET.

DDT sa...

Det är lätt som en plätt. Allt man sår kommer upp och snart dignar dina plantor av saftiga fräscha grönsaker. Du kommer att gå omkring i blommiga gummistövlar och angorakoftor och tindra i en anda av fullständig harmoni med naturen och alla dess varelser. Jorå, minsann.

Glöm sedan var du läste detta! Jag vill inte veta av några klagomål nästa år.

Botant sa...

kan man inte köpa nåt utsäde i grönsaksdisken? Mandelpotatis hade varit intressant och det tycker jag är gott. Undrar om den skulle trivas hemma hos mej, det skall väl vara norrländsk specialitet. Blev lite intresserad och läste groddningstips från fisk forskare på internet. skall meditera över det

DDT sa...

Klart att du kan odla mandelpotatis! Det har jag gjort flera år. Den växer rätt långsamt, men den blir god. Det tycker jag absolut att du inte bara ska meditera över utan också göra. Ner med ett par i jorden bara!