måndag 13 februari 2023

Matlåda

Se där! Ett ämne som jag faktiskt borde kunna skriva något om. Matlådor är ju min grej. Jag har ALLTID med mig matlåda om vi inte ska ut och äta med kunder. 

Dagens låda såg ut så här.

Borde jag pyntat med persilja? Det borde jag nog.

Ser kanske inte så mycket ut för världen, men denna rotfruktspytt med halloumi smakar betydligt bättre än det mesta från Findus och Dafgård. Framför allt tillsammans med en sås på lite majonäs, gräddfil, chipotlepasta, honung och en gnutta salt. (På allvar: den där chipotlepastan är beroendeframkallande) Ett liv utan sås är inte värt att leva om ni frågar mig.

Eftersom en lunch i våra kvarter kostar 129:- så sparar jag ju hejdlösa mängder pengar på detta. En låda från Findus kostar väl ca 25:- så den jämförelsen känns ju inte alls lika rolig. Jag sparar ju bara 11-12 kronor på att låta bli att köpa sådana. Men det blir pengar det med.

Dessa sparade pengar verkar mestadels gå åt till frön, såjord och växtlampor för ögonblicket. Japp, det är dags igen. Snart dyker det upp späda små blad, rangliga tomatplantor och annat helt ointressant i en blogg nära dig. Ja, jag menar den här. Nu har jag varnat.

4 kommentarer:

Karin sa...

Besparingen blir ändå ett par tusen på årsbasis och det är ju inte så illa. Men den stora vinsten är ju smaken! Jag vet inte vad det är de smaksätter färdigmaten med, men den går ju tyvärr inte att äta. Jag gör tappra försök ibland, tar ett par tuggor och slänger.

Fröer och rangliga tomatplantor – hurra för det! Här finns storslagna planer för den kommande säsongen och bokashijord från förra året. Det som fattas är kunskaper och tålamod.

nillas liv på pinnen sa...

En färdigrätt kostade 25 kr för ett år sedan. Nu kostar de minst 35. Så du tjänar mer än du tror!

Sparkling sa...

Jag är också Team Matlåda!

DDT sa...

Karin - det finns ett par frysta soppor som jag tycker är okej. Eller det fanns i alla fall förr. Det var nog 5 år sedan jag åt en sådan sist. Men annars håller jag med dig. Jag minns fortfarande en helt avskyvärd paj som luktade avlopp. Den åkte i soporna efter en tugga.

nilla - Toppen! Jag gillar att spara. Fast mest sparar jag ju genom att inte gå ut och äta på restaurang. Så jag väljer att tänka att jag inte gör det.

sparkling - Klart att du gör! Bortsett från din fäbless för äldre svenska såpor har jag uppfattat dig som en mycket klok och förnuftig människa.